• Förlossningsberättelse del 1 • | Tvilling och tvillingmamma
mammatilltwins

Tvilling och tvillingmamma

Annons

• Förlossningsberättelse del 1 •

Natten till den 19 juni 2017 vaknade jag av att jag behövde gå på toa (liksom alla andra nätter under graviditeten). Det var en måndag och jag gick in i en ny graviditetsvecka, vilket innebär att jag då var i vecka 29+0. Vi var i Stockholm i vår övernattningslägenhet och jag hade planerat att stanna i Örebro från vecka 30 i och med att tvillinggraviditet medför ökad risk för tidigare födsel. Väl inne på toaletten kände jag hur det rann nedför benen och jag insåg att vattnet hade gått. Först tänkte jag att det inte är möjligt, att vattnet inte kan gå såhär tidigt i graviditeten. Jag satte mig på toaletten och skrek på H som sov. Därefter ringde vi till förlossningen i Solna och de bad oss komma in direkt. Klockan kanske var 02.00. Jag fick stoppa ner handdukar i byxorna eftersom det rann vatten hela tiden. Vi kom till Karolinska sjukhuset i Solna och lades in på antenatalavdelningen. De tog olika tester på mig och gav mig dropp (bricanyl) för att motverka sammandragningar och kortisonspruta för att tvillingarnas lungor skulle mogna och klara ett liv utanför livmodern.

Senare under dagen gjordes ett ultraljud för att se att tvillingarna mådde bra. Tvilling 1 (Inez) hade en uppskattad vikt som ligger -28 % från “normalvikten” och tvilling 2 (Ella) hade en uppskattad vikt som ligger -10 % från “normalvikten”. Ella hade fortfarande fostervatten och Inez vatten producerades hela tiden. Därför beslutas det att avvakta för att se vad som skulle hända.

Regelbundet kom barnmorskor och läkare in för att göra tester och ctg. Jag fick till mig att allt såg bra ut och att jag förmodligen skulle flyttas till Örebro. Dock blev det inte riktigt så…

 

Näst sista magbilden!

Såhär fick jag ligga varannan timme!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
mammatilltwins

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats